Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sensommerbarok - udsigt til Dresden

Dato
Onsdag d. 22. september 2021, Kl. 20:00 til kl. 21:00
Sted
Vestkirken, Platanbuen 6, 2750 Ballerup
Medvirkende
Vestkirkens kantori, Originalerne og solister
Pris
Fri entré

Når Vestkirkens Kantori og barokorkestret Originalerne i år byder til koncert sammen i Vestkirken, er det med musik der på forskellig vis er forbundet med den tyske by Dresden, eller "Firenze ved Elben", som den også kaldes. I 1700-tallet var byen sæde for et hof der samlede kunstnere fra nær og fjern, og hoforkestret var berømt i samtiden. 

Tjekken Jan Dismas Zelenka begyndte som kontrabassist i orkestret, og steg siden i graderne som assisterende hofkomponist, og koloratursopranen Line Juul Andersen vil synge hans både virtuose og inderlige Salve Regina. Den anden hofkomponist var Johann David Heinichen, hvis allersidste værk vi skal høre, et lysende afklaret Magnificat. I orkestret brillerede datidens superstjerne på violin, Johann Georg Pisendel, og af ham får vi en skarpt skåret Sonate for orkester. Christoph Graupner er fast gæst ved disse barokkoncerter, og hans tilknytning til Dresden er løsere, nemlig at han studerede sammen med Heinichen. Af ham skal vi høre en kantate der ikke er opført før i moderne tid, hvor blandt andet fløjte og den mildt klingende obo d'amore optræder i ømt parløb. 

Dresdens måske mest ikoniske bygningsværk er Frauenkirche, kirken med den smukke kuppel der blev skånselsløst bombet under 2. verdenskrig, og som for nylig blev genopført i en enestående restaureringsindsats. Der huserede Gottfried August Homilius, en elev af den berømte Bach, og skrev der en lang række lysende smukke værker, der i deres enkle, følsomme stil peger frem mod Mozart. Af ham synger koret også et værk.

Der er med andre ord mulighed for at lære mange store musikpersonligheder at kende, også nogle der har stået uretfærdigt i skyggen af andre. Frem for alt er der dog tale om skøn musik, der taler direkte til hjertet.

Ud over Vestkirkens Kantori og Originalerne medvirker sopranen Line Juul Andersen, alten Astrid Lychou, tenoren Anders Austad Grunth og bassen Martin Agerbo. Niels Danielsen dirigerer, og der er fri entré.