Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Musikalske perler fra romantikken

Dato
Lørdag d. 29. april 2023, kl. 15:00
Sted
Vestkirken, Platanbuen 6, 2750 Ballerup
Medvirkende
Ballerup Kammerkor, dir. Hanne Rømer, pianist Frederik Malmqvist
Pris
Gratis adgang

Musik af Brahms og Rheinberger

To af 1800-tallets store tyske komponister er Johannes Brahms og Josef Rheinberger - ja, strengt taget var Rheinberger Liechtensteiner, men han levede og virkede det meste af livet i Bayern. På mange måder ligner de hinanden. De var jævnaldrende – Brahms født i 1833 og Rheinberger blot 6 år senere, og de blev henholdsvis 63 og 62 år. Rheinberger var vidunderbarn, fungerede som 7-årig som organist i sognekirken i Vaduz og fik sin første komposition opført som 8-årig. Men Brahms gav ham kamp til stregen og var blot 10 da han debuterede som pianist i en kvintet for klaver og blæsere af Beethoven.

Begge har efterladt en stor produktion af musik inden for mange forskellige genrer, men alligevel er det aftryk de har sat i såvel musikhistorien som i publikums bevidsthed meget forskelligt. Alle kender Brahms. Kun få kender Rheinberger. Det kan naturligvis skyldes at Brahms bare var en bedre komponist, men måske ligger noget af forklaringen også i at Rheinberger, ved at være samtidig med Brahms, lidt ufortjent er kommet til at stå i skyggen af ham. 

Begge har komponeret en række sange til folkelige tekster, og vi har sammensat et program som gør det muligt for tilhørerne selv at danne sig en mening. 

Ballerup Kammerkor arbejder med klassisk musik fra renæssancen frem til vor tid, med fast base i Skovlunde Kulturhus, og giver typisk 3-4 koncerter om året i ind- og udland. Koret har gennem de seneste år opført dansk musik på koncertrejser til bl.a. Sydslesvig, Spanien og Sydfrankrig. Aktiviteterne omfatter både rene a cappella koncerter og opførelser af musiklitteraturens store værker, for de sidstnævntes vedkommende i samarbejde med et eller flere andre kor. Koret har for nylig givet koncert på Nivaagaard med musik af kvindelige komponister og planlægger en rejse til Tyskland i efteråret 2023. Koret har for tiden 27 aktive sangere, der kommer fra hele Storkøbenhavn, men der er altid plads til en mere, specielt på mandsstemmerne. Du kan finde mere om korets aktiviteter på bkk.dk.

Hanne Rømer er komponist, arrangør, dirigent og multiinstrumentalist: sang, saxofon, guitar og klaver, samt forfatter. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Musikvidenskabeligt Institut i København samt Dick Grove School of Music i Los Angeles.

Hanne Rømer har igennem et langt liv gæstedirigeret kor, ensembler og bigbands med fremførelser af egne (og andres) værker i forbindelse med workshops og festivaler, både her og i udlandet. Gennem årene har Hanne stået i spidsen for flere kor. Hanne har desuden været primus motor i adskillige korprojekter, som f.eks. Børn synger år 2000 ind med 3000 sangere, en uropførelse til Sangens dag, samt projekter med kor fra Danmark og Sverige. Hun er nu fast dirigent for Ballerup Kammerkor.

Frederik Malmqvist er uddannet som pianist fra solistklassen ved Jyske Musikkonservatorium. Han har tidligere studeret hos bl.a. John Damgaard, Peter Feuchtwanger og Alicia de Larrocha. I 2016 færdiggjorde Frederik en supplerende uddannelse som organist ved Sjællands Kirkemusikskole og arbejder nu, sideløbende med sit pianistiske virke, som organist i Ugerløse Kirke. På www.frederikmalmqvist.dk kan man læse mere om Frederik.